Com atendre a la diversitat amb l'ed. emocional

Nou curs

Modalitat

100% Online

Certificació

Reconegut pel Departament d'Ensenyament com a formació permanent del professorat

Totes les edicions realitzades d'aquesta formació han activat el perfil d'Atenció a la diversitat.

Modalitat

80 hores. 8 setmanes

Propera Convocatòria

Propera edició a l'octubre

Selecciona la convocatòria al desplegable

Preu

140€. Descompte de 5€ directe pels antics alumnes

Més detalls

140,00 €

Més informació

Nom complet del curs

Com atendre a la diversitat amb l'educació emocional

Descripció

Per a poder assegurar una educació integral dels nostres alumnes, a més de tenir en compte els continguts curriculars, les competències i les actituds que volem desenvolupar, també és molt important tenir ben present el component emocional. A través de les diferents activitats d'aquest curs descobrirem quines són les competències emocionals i com el docent les ha de tenir en compte per tal de poder aplicar les millors estratègies possibles durant la tasca docent amb els seus alumnes.

Com funciona el curs?   

Es tracta d’un curs totalment online i interactiu, per tant, l’alumne podrà entrar al curs en el moment que consideri.
Es composa de sis mòduls dels que disposarà des de l'inici, d'aquesta manera es podrà organitzar la feina al seu ritme. Igualment, oferim unes dates referencials per a organtizar-se la feina i que tingui temps de realitzar-ho tot.
El curs s’inicia amb un cas pràctic a resoldre. Per a fer-ho, l’alumne s’anirà trobant diverses lectures, vídeos i activitats autoavaluatives (on es mostrarà un feedback). Aquestes aquestes activitats seran per a consolidar el que s’ha après.
La tasca del tutor 2.0 serà la d’acompanyar-te durant el curs i fer-te participar als fòrums.

L'avaluació del curs consisteix en la realització del 100% de les activitats proposades i la creació i entrega d’una fitxa de programació que s’elaborarà seguint les indicacions explicades durant el curs.

Objectius:   

En finalitzar aquest curs, l’alumnat serà competent en:

 • Identificar les bases científiques de l’educació emocional a través de l’anàlisi d’evidències empíriques amb la finalitat de comprendre la seva importància en el procés d’ensenyament-aprenentatge.
 • Reflexionar sobre la importància d’uns educadors emocionalment intel·ligents mitjançant el coneixement de les neurones miralls, per tal de ser més conscients de l’impacte de l’aprenentatge per imitació.
 • Valorar la importància de les cinc competències emocionals en el desenvolupament de les diverses tasques docents i la gestió de l’aula com a eina de millora de les pròpies competències emocionals
 • Conèixer diferents estratègies per a fomentar l’educació emocional en els diferents nivells educatius mitjançant activitats d’aplicació pràctica a l’aula per tal de donar resposta a les necessitats emocionals dels alumnes
 • Dissenyar propostes d’aula per mitjà del treball de les cinc competències emocionals amb la finalitat d’aconseguir una aula emocionalment intel·ligent

Programa del curs:

El curs es composa dels següents apartats:

 1. La Intel·ligència Emocional
 2. L’educació Emocional
 3. Cervell, emoció i aprenentatge
 4. Les cinc competències emocionals
 5. El docent emocionalment Intel·ligent
 6. L’aprenentatge conscient i inconscient
 7. Les neurones mirall
 8. L’Efecte Pigmalió a l’aula
 9. Comunicació emocionalment intel·ligent
 10. Les competències intrapersonals
  Consciència emocional
  Regulació emocional
  Autonomia emocional
 11. Les competències interpersonals
  Habilitats socioemocionals
  Habilitats de vida i benestar
 12. L’aula emocionalment intel·ligent
  L’educació emocional a l’etapa d’educació infantil
  L’educació emocional a l’etapa d’educació primària
  L’educació emocional a l’etapa d’educació secundària

Certificació

Curs reconegut pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya com a formació permanent del professorat. Suma mèrits per a oposicions, concurs de trasllats, sexennis, etc. als mestres i professors titulats (han de tenir la carrera de magisteri o el CAP/màster de secundària). També compta per als tècnics d'educació infantil (TEI) per als seus mèrits.

Per a més informació cliqueu aquí.

Seguint la normativa establerta pel Departament (l'Ordre ENS/248/2012 (Article 3.2, apartat C) per la qual el màxim d'hores que comptabilitzen és de 10 hores de formació online a la setmana. Si la vostra intenció és la de realitzar varis cursos amb nosaltres us recomanem fer-los en edicions separades (ja que cada curs ocupa aquestes hores establertes).

Les edicions realitzades d'aquest curs, han entrat al perfil d'Atenció a la diversitat. Podeu comprovar-ho en aquest enllaç, seleccionant com a institució l'Associació Doqua (codi 3246).

Mode de pagament

Pagament mijançant targeta de dèbit/crèdit o PayPal.

Si sou un centre/entitat concertat o privat, podeu bonificar-vos els cursos (totalment o parcialment) mitjançant la Fundación Tripartita para la Formación. Des de Doqua ens encarreguem de realitzar les gestions i tràmits pertinents d'acord amb el crèdit de formació de la vostra entitat. Contacteu amb nosaltres abans de fer la inscripció.

Tornar

Threesome